Ίδρυμα Αγίων
Ίδρυμα Αγίων
Το Ίδρυμα Αγίων είναι ένα πολυπρόσωπο, τολμηρό και ανατρεπτικό λογοτεχνικό έργο. Δεν γράφτηκε για να φτιάξει μια ιστορία αντικειμενική αλλά για να αποδώσει τη φρεσκάδα της αφήγησης, το θαυμασμό της φαντασίας, την κωμικότητα και την απελπισία ενός ταξιδιού στον ξεχωριστό κόσμο της τρέλας. Ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος είναι ο Βασίλης, μια διχασμένη προσωπικότητα που διηγείται όλα όσα είδε και έζησε στα 40 χρόνια που παρέμεινε έγκλειστος σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα. Μιλάει για έναν φίλο του, τον Βασίλη, και δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ο Βασίλης είναι εκείνος ο ίδιος – τι κι αν η νοσοκόμα του ψυχιατρείου τού λέει «Πάψε πια να μιλάς όλο για τον Βασίλη, τον Βασίλη… Μα δεν μπορείς επιτέλους να το καταλάβεις πως ο Βασίλης είσαι εσύ;»

Ο Βασίλης είναι το μαύρο πρόβατο. Μέσα στο αναστατωμένο του μυαλό πραγματικότητα και φαντασία συγκρούονται παράγοντας απρόσμενες εκλάμψεις. Μιλάει για τη δεκαετία του Εξήντα και εξυμνεί τα «μυθικά χρόνια του Εξήντα», όπως τα χαρακτηρίζει. Λέει πως «το τρελοκομείο είναι μια συγκατοίκηση αγίων. Είναι άγιοι οι καημένοι οι τρελοί. Είναι αγία η αδελφή, και ο γιατρός είναι ο πιο άγιος απ’ όλους, είναι ο αρχηγός των αγίων».

 

Πατήστε εδώ για να πάρετε μια γεύση από το βιβλίο

Ο Costantino Salis είναι ένας ιδιοφυής συγγραφέας, ικανότατος να μεταδίδει την εσωτερικότητα και τα συναισθήματα των ηρώων του.

La Stampa

 

Ο Costantino Salis διαθέτει μια πλούσια φαντασία, περιγράφει με έξοχο τρόπο τις λεπτομέρειες της ζωής των ηρώων του και μας κάνει να ζούμε μαζί τους.

Corriere del Mezzogiorno

 

Ο συγγραφέας Costantino Salis πραγματεύεται θέματα όπως η μοναξιά, η περιθωριοποίηση, η αποδοχή του διαφορετικού, που περνούν διά μέσου των ηρώων του.

Gazzeta del Sud

 

O Costantino Salis είναι καλλιτέχνης, άνθρωπος του θεάματος, της κουλτούρας και της ευαισθησίας. Ηθοποιός, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός. Αλλά  είναι η συγγραφή που του παρέχει το πιο εξαιρετικό μέσο έκφρασης.

Libri News